Ministerul Transporturilor va aloca o suma de 5 miliarde de euro pentru transporturi, din care 3,5 miliarde vor fi cheltuiti pentru infrastructura si material rulant pentru coridorul IV european, a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, citat de NewsIn. Cele 3,5 miliarde de euro vor proveni din fondurile structurale acordate de Uniunea Europeana in valoare de 2,5 miliarde de euro si restul de un miliard de euro de la bugetul de stat. Berceanu a afirmat ca daca acesti bani vor fi cheltuiti corect, se va schimba fata caii ferate romanesti.
Reabilitarea culoarului IV se va finaliza in 2013, tronsonul Bucuresti-Constanta fiind deja definitivat. Urmeaza sa inceapa lucrarile pe tronsoanele care fac legatura intre Bucuresti si Curtici. Pe tronsonul spre Constanta se va circula cu 200 de kilometri pe ora, iar pe celelalte, cu 160 de kilometri pe ora.
Saptamana viitoare, Ministerul Transporturilor va deschide licitatia pentru achizitionarea de vagoane pentru trenurile de calatori, pretul unui vagon incadrandu-se intre 4 si 5 milioane de euro. (S.N.)