Linistea aparenta de pe scena politica, marcata de decizia presedintelui de a ramane in functie, a potolit apele in ringul economic.
Astfel, moneda nationala s-a apreciat ieri fata de principalele valute, preturile actiunilor cotate la Bursa de Valori Bucuresti au inregistrat cresteri, iar Moody's a anuntat ca nu va modifica rating-ul de tara in sens negativ. Moneda europeana era mai ieftina ieri, fata de sedinta de joi, fiind cotata la 3,3328 lei de Banca Nationala a Romaniei. Joi, un euro valora 3,3370 lei, potrivit cursului afisat de banca centrala. Moneda nationala s-a apreciat si fata de dolar. BNR a cotat ieri dolarul american la 2,4490 lei, acesta fiind mai ieftin cu 40 de lei vechi fata de cotatia de joi, cand valora 2,4536 lei.

Rezultate bune la Bursa

La inceputul sedintei bursiere de ieri, indicii BVB erau in stationare, in pofida tensiunilor politice create de suspendarea presedintelui Traian Basescu, singura scadere fiind inregistrata de societatile de investitii financiare (SIF). Spre finalul sedintei, SIF-urile si-au revenit, indicele BET-FI care le urmareste evolutia cunoscand cea mai mare apreciere de ieri, de circa 1,5%. Si indicele general al Bursei, BET-C, s-a apreciat ieri cu aproape 1%. De o apreciere similara s-a bucurat si indicele BET, care include cele mai mari zece companii.

Rating neschimbat

Agentia de evaluare financiara Moody's nu va modifica in sens negativ ratingul de tara din cauza crizei politice din Romania, potrivit Mediafax. "Daca cheltuielile guvernamentale ar creste dramatic, am fi mai ingrijorati", a precizat insa un oficial Moody's. Acesta a mai spus ca instabilitatea politica va limita imbunatatirea ratingului pentru datoriile in valuta.