Dacia lanseaza astazi in Romania o editie speciala si limitata denumita Black Line, care dispune, pe langa caracteristicile obisnuite ale modelelor de baza, de geamuri activate electric pe fata, inchidere centralizata sau directie asistata, tapiterii noi cu cusaturi negre, vizibile, volan captusit cu piele si sistem audio cu comenzi pe volan. Aceasta serie este dedicata modelelor Logan, Sandero si Logan MCV, preturile de baza pornind de la 9.600 euro, respectiv, 10.950 euro si 13.350 euro. Aceasta serie se comercializeaza in Franta de la inceputul acestui an, iar decizia de a fi introdusa si pe piata autohtona a fost luata dupa ce aceste versiuni au avut succes peste hotare.
Un alt model care se bucura de succes pe pietele externe este SUV-ul Duster, cel mai recent model lansat de constructorul de la Mioveni. Dacia a primit peste 20.000 de comenzi in Franta pentru SUV-ul Duster in primele sase saptamani de la lansare.
"Trebuie subliniata diversitatea ridicata de versiuni cu variatii de pret cuprinse intre 15.000 si 18.000 de euro", a declarat Vincent Carre, intr-un interviu acordat publicatiei online franceze Autonews. Duster a fost pus in vanzare pe 18 martie, data la care a fost lansat pe piata din Romania. In Franta, masina a fost lansata oficial pe 8 aprilie, la un pret de pornire de 11.900 de euro.
In Romania, Duster poate fi comandat in toata reteaua de dealeri, la preturi cuprinse intre 10.500 de euro si 15.600 de euro, cu TVA inclus, in functie de versiune.