La nivelul judetului Galati au fost puse la bataie in saptamana 25 septembrie - 2 octombrie cele mai putine locuri de munca, daca ne uitam la oferta care vine din celelalte judete din tara.

Conform situatiei intocmite de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), din cele 22.110 de joburi declarate vacante de agentii economici la agentiile judetene de ocupare a fortei de munca, doar 70 erau cuprinse in oferta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Galati.

Numarul joburilor puse la bataie de catre angajatorii galateni este cel mai mic din tara, in conditiile in care alte judete pun la bataie mult mai multe locuri de munca: Salaj (146), Vaslui (276), Giurgiu (281), Braila (147), Vrancea (143), Botosani (98), Buzau (597).

Doar sapte posturi pentru absolventi

Oferta locurilor de munca este saraca in ceea ce priveste posturile destinate persoanelor cu studii superioare, fiind declarate vacante doar doua posturi de traducator si unul de inginer montaj, pentru care se cauta absolventi de studii superioare. Patronii galateni doresc sa angajeze persoane cu experienta in campul muncii, doar sapte posturi fiind destinate absolventilor, cum ar fi cele de traducator, inginer montaj, electrician montator de instalatii automate, asistent medical generalist, operator comercial. Oferta de joburi mai cuprinde posturi de menajera, vanzator, muncitor necalificat, pompier specialist, agent turism, agent de paza, agent vanzari, sudor, lacatus constructii navale.