Romania nu va inregistra o crestere economica semnificativa anul viitor, sustine candidatul Opozitiei la scaunul de premier, care sustine ca modificarea legii de organizare a Guvernului, astfel incat Cabinetul Boc sa poata veni cu bugetul in Parlament, a fost un lucru bun.
Klaus Johannis nu e deloc optimist in privinta cresterii economice pe care ar putea sa o inregistreze Romania anul viitor. Sau cel putin nu la fel de optimist precum presedintele Traian Basescu.
Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Primariei Sibiu, propunerea PSD-PNL-UDMR pentru scaunul de premier al Romaniei, a taxat declaratiile recente ale sefului statului, cel care in aceeasi zi, la o televiziune, a declarat ca economia romaneasca va reveni pe crestere in al doilea trimestru al lui 2010, pentru ca ulterior sa spuna la TVR, ca redresarea va surveni ceva mai repede, in primele trei luni ale anului viitor.
"Nu cred ca vom avea o crestere economica semnificativa sau cu rezultate clare. Cred ca este, mai degraba, un optimism fortat la care asistam acum. In prag de alegeri da foarte bine sa zicem ca va curge lapte si miere. Nu cred ca se va intampla asa ceva", a spus Klaus Johannis, raspunzand unei intrebari legate de afirmatiile lui Basescu.
Johannis spune ca modificarea Legii de organizare a Guvernului care permite, acum, guvernului interimar Emil Boc sa vina cu proiectul de buget in Parlament a fost un lucru "bun si oportun".
"Daca bugetul va fi inaintat Parlamentului de catre guvernul demisionar, ne pune in situatia de a avea un buget aprobat inainte de primavara. In acele conditii suntem pregatiti sa aprobam si noi (Primaria Sibiu, n.red.) bugetul pe 2010", a explicat Johannis, asigurand, totodata, ca, in aceste conditii, "bugetul nostru (al Primariei, n.red.) pentru 2010 nu va fi mai mare decat bugetul pe care-l executam pana la finalul anului 2009. Va semana foarte mult cu bugetul executat efectiv pe 2009, mai degraba decat cu bugetul initial, propus pentru 2009".