Pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta a aterizat ieri prima aeronava de pasageri Boeing 737-800, apartinand companiei irlandeze low cost Ryanair care va inaugura in ziua de 18 aprilie a.c. o cursa regulata Constanta-Pisa (Italia). Ineditul acestei curse consta nu numai in premiera respectivelor zboruri, ci si intr-o promotie care ofera un bilet de avion pentru o persoana pe relatia Constanta-Pisa la incredibilul pret de numai 8 euro, cu toate taxele de aeroport incluse. Aceasta veritabila "Revolutie Ryanair" este rodul unor negocieri purtate intre compania irlandeza-lider european al zborurilor low cost- si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral (APDTL) din care face parte si Consiliul Judetean Constanta, detinatorul pachetului de 20% din actiunile Aeroportului Mihail Kogalniceanu.

Dupa negocieri, APDTL a semnat recent un contract cu Ryanair in vederea promovarii turismului pe litoralul romanesc prin pachete turistice oferite clientilor Ryanair, a aratat Corina Martin, presedintele APDTL. Pe langa faptul ca numerosi constanteni vor avea prilejul sa calatoreasca la preturi incredibile in Europa, acelasi avantaj il vor avea si restul europenilor care vor avea astfel ocazia sa viziteze litoralul romanesc, a precizat, la randul sau, Radu Stefan Mazare, primarul Constantei. De asemenea, aterizarea primului avion Ryanair la Constanta marcheaza un moment foarte important pentru judetul Constanta atat din punct de vedere economic, cat si social, cu implicatii multiple in viata judetului, a subliniat si Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta care a fost prezent si el la evenimentul de ieri. Implicarea CJC, ca detinator al unui pachet de actiuni la Aeroportul Mihail Kogalniceanu, in aceasta initiativa de atragere a Ryanair-una dintre cele mai mari companii low cost de pe mapamond- in traficul de pe aeroportul constantean este una cu rezultate benefice pentru dezvoltarea turistica a judetului, a aratat Nicusor Constantinescu. Totodata, Constantinescu a subliniat ca acest moment este numai inceputul, in sensul ca Ryanair nu va avea o exclusivitate de operare pe aeroportul constantean, dupa initiativa colosului irlandez, care dispune de peste 50 de milioane de pasageri anual, fiind asteptate si alte companii aeriene low cost sa deschida curse regulate cu plecare si sosire de pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu.

Un drum pana la Bucuresti a devenit mai scump decat unul pana la Pisa

Incredibilul pret de 8 euro pentru un bilet de avion pe relatia Constanta-Pisa face parte dintr-o promotie valabila pana maine la miezul noptii, biletele putand fi rezervate on-line pe site-ul Ryanair, a declarat Michael Cawley, membru in board-ul de conducere al acestei companii irlandeze. Acest pret este inferior celui platit pentru o calatorie cu microbuzul sau cu trenul de la Constanta la Bucuresti. Nici dupa aceasta promotie pretul unei calatorii Constanta-Pisa nu va fi exorbitant, el atingand 16 euro de persoana, plus taxele de aeroport. Oricum acest pret este comparabil cu cel al unui bilet de tren intercity Constanta-Bucuresti. Daca se mai adauga la acestea si faptul ca Pisa este un nod pentru alte 28 de destinatii deservite de curse Ryanair se poate constata ca un weekend la Sinaia ar putea fi mai scump cu drum cu tot decat unul in Italia sau in alt colt al Europei. Incepand cu luna octombrie a.c. Aeroportul Mihail Kogalniceanu, care a semnat un contract cu Ryanair, va semna un document similar si cu o alta companie aeriana low cost cu care in prezent se afla in negocieri, a precizat Titus Adrian Cazacu, directorul general al aeroportului constantean.