Fratii Viorel si Ioan Micula, patronii Grupului de firme European Drinks, au primit vineri, in cadrul unei ceremonii gazduite de Palatul Cotroceni, Trofeul de Excelenta in creativitate. Inalta distinctie le-a fost acordata pentru activitatea desfasurata de firma Intermark, una dintre societatile membre ale Grupului lor.

La editia a XI-a a Topului firmelor, organizata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, proprietarii Grupului European Drinks si ai Centrului National Media au primit un important premiu din partea Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci. Viorel Micula a declarat cu aceasta ocazie ca distinctia il onoreaza si este una foarte importanta, desi el a recunoscut ca in ultima perioada firmele din Grupul European Drinks au primit foarte multe premii din partea asociatiilor profesionale si ale oamenilor de afaceri din Romania.
Viorel Micula a reamintit faptul ca Grupul pe care il conduce impreuna cu fratele sau este un important platitor de taxe si impozite la buget, numai in acest an varsand spre Trezoreria statului aproximativ 3.500 de miliarde de lei.
Totodata, presedintele European Drinks a spus ca firmele sale au creat cele mai multe locuri de munca in Romania si au impus, in acelasi timp, foarte multe marci cunoscute chiar si pe plan international.
De altfel, Intermark, firma care a fost premiata pentru bunele sale rezultate de catre presedintele Ion Iliescu, se ocupa de brandurile care au facut ca cifra de afaceri a Grupului European Drinks sa creasca de la an la an. Intermark SA are ca obiect de activitate intermedierea, inregistrarea si administrarea marcilor de fabricatie, a desenelor si a modelelor industriale (forma si desenul ambalajelor si ale produselor) ale Grupului European Drinks si ale Centrului National Media.
Printre marcile certificate pe plan mondial se numara Frutti Fresh, Vita Tonic, Regal, Aloha, Moskoff, Tanita, Scandic Pop Vodka si altele.