Îi poti numara pe degetele de la o mâna. Sunt oameni de afaceri din Craiova, care au ales investitiile în actiuni ca o alternativa la piata imobiliara. Sunt investitori de portofoliu, despre care brokerii spun ca au o cultura aparte în domeniu si nu se panicheaza la oscilatiile Bursei. Un milion de euro, adica peste 3,6 milioane de lei, reprezinta o suma destul de mare pentru craioveanul de rând. Un „raid“ al GdS pe la Societatile de Servicii de Investitii Financiare (SSIF) din Craiova a scos la iveala faptul ca exista câtiva oameni de afaceri din Banie care au investit la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) câte un milion de euro si chiar mai mult de atât, dupa cum afirma brokerii. Marii investitori autohtoni în valorile mobiliare tranzactionate la Bursa prefera sa ramâna anonimi, desi efectele achizitiilor lor pot influenta cotatia actiunilor din ziua respectiva. Aceleasi investitii de milioane de euro sunt „implantate“ la Bursa si de câteva firme din Craiova.  
Profil de investitor  Oamenii de afaceri care joaca sume enorme la BVB ca persoane fizice au un comportament financiar aparte. Brokerii spun ca sunt persoane discrete, care au înteles ca pot avea câstiguri bune din valorile mobiliare. Afaceristii de top cumpara actiuni ale companiilor cu lichiditate mare, de regula, la SIF-uri si banci. Sunt investitori de portofoliu, adica nu sunt speculanti, ci cumpara pe perioade mari (doi-trei ani). Nu se panicheaza la caderile Bursei si, deci, nu vând în perioade de incertitudine. Cumpara actiuni la un numar nici prea mare, dar nici prea mic de firme, pentru a le putea avea sub supraveghere pe perioade mari. În Craiova exista si societati comerciale care investesc peste un milion de euro la Bursa. Domeniile în care activeaza companiile respective sunt diverse, dupa cum sustin reprezentantii SSIF-urilor, dar numele lor nu poate fi facut public si nici profilul de activitate. Câstigurile din actiuni pot varia în functie de evolutia pietei, dar trendul este ascendent de ani buni pentru actiunile SIF-urilor si, mai nou, ale bancilor tranzactionate.  
Brokerii apreciaza clientii de top Directorul Invest Trust SA, George Ciobanu, afirma ca numarul marilor investitori în actiuni va creste anul acesta. „Avem câtiva clienti - oameni de afaceri din Craiova - care au investit în 2007 la Bursa peste un milion de euro fiecare. Au cumparat actiuni la mai multe companii cu lichiditate mare pe piata. Sunt achizitionate însa si la companiile la care se anunta privatizarile. Mai avem clienti care, în medie, investesc un milion de lei în actiuni. Numarul lor va creste anul acesta, pe fondul redresarii Bursei“, a declarat George Ciobanu. Directorul Volt Invest Craiova, Cristinel Popescu, spune ca printre clientii de top ai SSIF-ului se numara doua companii din Banie care au investit câte un milion de euro. „În general, sunt preferate investitiile de portofoliu, pentru ca speculatiile au un grad ridicat de risc si nu se mai câstiga din actiunile speculative, din cauza gradului de volatilitate. Experientele craiovenilor la Bursa arata ca investitiile de portofoliu aduc cele mai sigure profituri“, a spus Popescu. Responsabilul Agentiei Craiova a Intercapital Invest, Leonard Sonei, sustine ca SSIF-ul are clienti care achizitioneaza actiuni de 300.000 de euro. „Asemenea investitori cumpara actiuni la maximum zece societati, pentru a le putea urmari. Când Bursa scade, ei nu se panicheaza, deci, nu vând la orice fluctuatie, ci pastreaza actiunile mai multi ani. Privesc investitiile la BVB ca alternativa la piata imobiliara pentru ca pot vinde mai usor actiunile decât casele sau terenurile“, a precizat Leonard Sonei.