18,4 milioane de dolari, aceasta este suma pe care conducerea ArcelorMittal Galati a anuntat ca a cheltuit-o in cursul anului trecut in derularea unor programe de protectie a muncii, de instruire a personalului si pentru imbunatatirea conditiilor de munca pentru angajati. In comunicatul de presa semnat de Dorian Dumitrescu, P.R. managerul ArcelorMittal Galati, se arata ca s-au implementat noi proceduri de securitate si sanatate in munca bazate pe obtinerea unor comportamente sigure, programul fiind aplicat cu sprijinul South African International Risk Management Solution Provider, derularea acestuia incepand la sfarsitul anului trecut. Potrivit declaratiei lui Dorian Dumitrescu, investitiile totale in siguranta in munca au atins 7,1 milioane de dolari, Combinatul oferind echipamente noi de cea mai buna calitate in valoare de 2,7 milioane de dolari.

"Ne concentram permanent pentru imbunatatirea conditiilor de munca pentru angajatii nostri si implementarea celor mai bune practici in materie de sanatate si securitate in munca. Consider ca angajatii nostri sunt cea mai importanta valoare a companiei si suntem hotarati sa le asiguram cele mai bune conditii de munca", a declarat directorul general al Combinatului, Augustine Kochuparampil.

In comunicatul de presa se mai precizeaza ca, tot in cursul anului 2007, compania a reabilitat si modernizat sistemul de iluminare pe platforma siderurgica, valoarea investitiilor ridicandu-se la 1,7 milioane de dolari. "Au fost renovate vestiarele si facilitatile sociale, suma alocata fiind de 2,5 milioane de dolari. In anul 2007, lucrarile de curatenie si cele administrative au totalizat 3,9 milioane de dolari", se mai arata in comunicatul de presa al ArcelorMittal Galati.

Potrivit declaratiei lui Dorian Dumitrescu, in cursul anului trecut au fost organizate 226 de programe de instruire, la care au participat 16.137 de cursanti.