Compania indiana Mahindra&Mahindra a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea uzinei Tractorul Brasov, a declarat ministrul de Stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii, Gheorghe Copos.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, Copos s-a intalnit cu ministrul indian al Petrolului si Gazelor, Mani Shankar Aiyar pentru a analiza oportunitatile de cooperare economica dintre cele doua tari.
Astfel, Copos a mai spus ca grupul indian Aditya Birla analizeaza posibilitatea dezvoltarii a doua proiecte in Romania, o unitate de producere de negru de fum si una in domeniul firelor si fibrelor sintetice.
De asemenea, un alt grup indian, Tata, este interesat sa investeasca in special in sectorul auto din tara noastra, in timp ce compania Reliance Industries Ltd. vrea sa dezvolte o unitate de producere a ambalajelor de tip PET.
Oficialul indian s-a mai intalnit si cu ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, si au semnat un memorandum de cooperare in domeniul petrolului si al gazelor.
Potrivit comunicatului de la Guvern, in primele patru luni ale acestui an, schimburile comerciale dintre Romania si India au crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 113%.