Gandul informeaza: Arena Nationala si-a deschis portile. Oprescu a venit insotit de Corneliu Vadim Tudor
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a venit, sambata seara, la Arena Nationala insotit de presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, edilul declarand ca este o mandrie ca a putut oferi bucurestenilor acest stadion, care este al lor si pe banii lor.
"Este mai mult decat o bifa, e o mandrie, pentru ca stadionul este al bucurestenilor, este construit pe banii lor", a spus Sorin Oprescu, care a venit sa faca un tur al stadionului impreuna cu bucurestenii pe care i-a invitat sa viziteze arena.
Sorin Oprescu i-a multumit lui Vadim Tudor ca a lasat familia pentru acest eveniment.
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a spus ca Arena Nationala este o bijuterie, precizand ca a fost pe zeci de stadioane din lume, dar cel din Bucuresti este de mileniul trei si demonstreaza "geniul poporului roman".
Corneliu Vadim Tudor a spus ca a venit la Arena Nationala pentru ca s-a simtit dator sa-l apere pe primarul Capitalei, care este atacat din toate partile. El a spus ca primarul Sorin Oprescu este primul edil cu adevarat "om de carte", un profesionist si "un gospodar".
Primarul Sorin Oprescu a dat mana cu cativa bucuresteni veniti la stadion si a vizitat arena, insotit de jurnalisti.
Arena Nationala si-a deschis, sambata, portile pentru bucuresteni, primarul Capitalei, Sorin Oprescu spunand ca asteapta sa vina un milion de oameni la stadion, care va ramane deschis pana dupa miezul noptii.
Mii de oameni, de toate varstele, au asteptat, sambata, la portile de intrare in stadion, care s-au deschis cu cinci minute inainte de ora 17.00.
Bucurestenii care au venit sa vada cum arata noul stadion la standarde europene au fost intampinati la intrare cu mesajul "Bine ati venit!", transmis de la centrul de monitorizare.
Cei prezenti la "Noaptea Alba" a Arenei Nationale fac un tur al stadionului, testeaza scaunele spectatorilor si viziteaza tribunele si peluzele. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea instalatia de nocturna, formata din 264 de reflectoare, care va fi aprinsa pe timpul noptii.
Bucurestenii care vin la Arena Nationala pot intra prin strada Pierre de Coubertin, Bulevardul Basarabiei si strada Maior Coravu.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a invitat, vineri, pe bucuresteni sa isi petreaca noaptea de sambata spre duminica vizitand noul Stadion National.
"Bucurestenii care nu sunt in concediu, cati or veni, sunt asteptati, sambata, incepand cu ora 17.00, la Stadionul Nationl. Portile vor fi deschise pentru toata lumea si vor putea sta cat vor. Oamenii vor avea acces peste tot, nu avem nimic de ascuns", le-a transmis Sorin Oprescu bucurestenilor.
Primarul a spus ca spera ca sambata seara un milion de bucuresteni sa viziteze Arena Nationala si le-a transmis ca pot sta in stadion cat doresc.
"Am luat toate masurile de a nu ne calca in picioare si de a provoca o serie de incidente. La urma urmei, nimeni nu vrea sa transforme un eveniment fericit in altceva. Numarul limitat sper eu sa fie in jur de un milion. Daca facem o noapte alba, cred ca pe la un milion ne oprim, se va face dimineata", a declarat Oprescu.
Edilul a precizat ca inaugurarea arenei va avea loc pe 6 septembrie, la meciul cu Franta, apoi vor mai fi cateva evenimente.
"O sa incercam sa mai organizam cateva evenimente, atat cat este posibil. Sper sa ne indeplinim si sarcina de testare. Daca UEFA nu ne va permite sa inauguram stadionul intr-un meci oficial, o sa jucam noi un amical. De la egal la egal, amical", a mai spus Oprescu.
El si-a aratat intentia de a-i acorda jucatorului Lionel Messi "cheia orasului" daca amicalul cu Argentina se va disputa in 2012 sau 2013, asa cum a propus federatia sud-americana. "A existat nesansa asta a meciului cu Argentina, mi-ar fi placut si mie sa-l vad pe Messi si ceilalti aici. Inteleg ca lucrurile la ei escaladeaza pe discutii interminabile. Ramane pe data viitoare. Da, ii voi acorda lui Messi cheia orasului, pentru ca pozitia si onestitatea au fost exprimate imediat. Asta nu inseamna ca isi schimba caracterul imediat", a adaugat Oprescu.
Referitor la disputarea partidelor din cupele europe pe Arena Nationala de catre echipele bucurestene, Oprescu a precizat ca nu a fost niciodata impotriva. "E o tampenie, nu a refuzat nimeni nimic. Astea sunt povesti, sunt barfele de rigoare. N-a refuzat nimeni pe nimeni. Dupa ce va fi gata, vor fi liberi sa joace. De ce l-am facut, sa stam sa ne uitam la el in vitrina. Nu am auzit sa se puna problema disputarii meciului cu San Marino pe acest stadion. Una este prietenia si alta sunt obligatiile de intretinere a stadionului asta. Asa ca il invit si pe domnul Becali si pe toti conducatorii sa vada acest stadion. Nu e arena lui Oprescu, e a oamenilor, e a dansilor, sa vina sa joace. Macar sa joace, sa avem si noi sa ne mandrim si cu echipa, nu numai cu locanta", a declarat Oprescu.
Arena Nationala are 55.000 de locuri pentru spectatori, dintre care 20.000 la tribuna intai. La etajul unu sunt lojele pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta avand o capacitate de 35.450 de locuri.
Arena este monitorizata cu camere mobile de supraveghere, care surprind intreaga suprafata a stadionului, precum si zonele de la portile de acces pana la intrarea pe stadion.