Desi sunt nemultumiti, ca de altfel toti romanii, de valoarea taxei de prima inmatriculare, iar controversele asupra valorii acesteia au continuat si in acest an, galatenii n-au pregetat sa scoata bani din buzunare ca sa-si inmatriculeze masinile. Asa ca numarul noilor autoturisme inmatriculate pana acum in Galati este mai mare cu peste 1.000 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cel putin in judetul Galati controversele asupra valorii taxei de prima inmatriculare si contestarea vehementa a acesteia a avut efect invers. Cel putin asta se poate spune pe baza datelor furnizate de Biroul de Inmatriculari din cadrul Prefecturii. "Pana acum, de la inceputul anului 2008, in judetul Galati, au fost inmatriculate 4.705 autoturisme, in timp ce, in aceeasi perioada a anului trecut, numarul masinilor inmatriculate era de 3.703. Dupa cum observati, este o crestere a numarului de masini nou inmatriculate in acest an fata de anul trecut, o crestere deloc neglijabila, as zice. Asta poate sa denote faptul ca piata se misca, in pofida controverselor legate de taxa de prima inmatriculare", a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii, Emanuela Turcu, institutie in cadrul careia se afla serviciul din care face parte Biroul de Inmatriculari.

Perioada imediat urmatoare va demonstra daca tendinta de actuala de crestere a numarului autoturismelor inmatriculate, care se manifesta acum, este doar una accidentala sau se va mentine in aceleasi parametri de-a lungul intregului an. Deocamdata, pe baza datelor oficiale ale autoritatilor in domeniu, se pare ca galatenii prefera sa protesteze doar verbal fata de valoarea taxei de prima inmatriculare, dar trec peste orice, cu resemnare sau enervare, fac rost de bani si platesc si controversata taxa, numai de dragul de a conduce masina pe care si-o doresc sau din nevoia de a nu ramane la mana transportului local.