B365.ro informeaza: Lucrarile din Centrul Istoric vor fi gata la sfarsitul lunii
La sfarsitul lunii august vor fi terminate lucrarile la ultimele patru strazi din centrul vechi. Urmeaza apoi instalarea mobilierului urban: banci, jardiniere si cosuri de gunoi. Pentru acest proiect s-au cheltuit din bugetul local aproximativ 14 milioane de euro.
"La sfarsitul lunii august vor fi gata de reabilitat si ultimele strazi. Vom trece apoi la reabilitarea fatadelor. Sunt 36 de fatade de reabilitat, din care ale Primariei sunt doar 7-8″, a declarat primarul general, Sorin Oprescu. Mai exact, momentan, se mai lucreaza doar pe patru strazi: Postei, Smardan, Sf. Anton si Stavropoleos. "Se mai fac doar lucrari de asfaltare pe patru strazi. Utilitatile sunt gata. Apa, canalizarea, gazul, iluminatul, toate sunt finalizate 100%", a precizat pentru B365.ro, Madalin Dumitru, director general al Directiei de Infrastructura din cadrul Primariei Capitalei.
Conform indicatorilor tehnico-economici aprobati de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pentru reabilitarea centrului vechi erau prevazuti 27 milioane de euro. Din aceasta suma, 7 milioane de euro au fost cheltuiti de firma Sedesa, inainte ca Primaria Capitalei sa rezilieze contractul cu aceasta in 2009. In aproape patru ani, societatea reabilitase doar patru strazi din cele 14 cate erau cuprinse in proiect. Dupa rezilierea contractului cu Sedesa, in primavara lui 2010 proiectul este preluat de firma Apolodor.
"Din cele 20 de milioane de euro care ramasesera dupa Sedesa, s-au cheltuit pentru reabilitarea Centrului vechi doar 7 milioane de euro. Pentru toate lucrarile care au fost efectuate dupa rezilierea contractului cu Sedesa", a declarat Madalin Dumitru.
In saptamanile urmatoare, Piata cu Flori, Piata Sf. Dumitru si Piateta Lipscani din centrul vechi vor fi amenajate si dotate cu mobilier urban, iar gardul bisericii Sf. Dumitru si fantana bisericii vor fi refacute. In plus, pe strazile din centrul vechi vor fi instalate 105 jardiniere din piatra naturala, 120 de banci, dar si 120 de cosuri de gunoi.
Conform proiectului scos la licitatie de Primaria Capitalei vor fi plantati 50 de copaci si instalate 400 de placute cu numerele imobilelor si 72 de placi cu denumirile strazilor