Chiar daca preturile apartamentelor vechi din Craiova au înregistrat scaderi de pâna la 10% fata de începutul acestui an, investitiile în imobiliare ramân profitabile pe termen lung.
Valoarea medie a unui apartament vechi a scazut, în primele sase luni ale anului, cu 4 si chiar 10%. Desi scaderea pretului locuintelor din Craiova nu atinge înca 11%, procent înregistrat la nivel national, aceasta se apropie cu pasi repezi de acest prag.
Luând în calcul acest aspect, precum si puterea scazuta de cumparare a românilor, http://imobiliare.rol.ro precizeaza ca investitiile imobiliare de amploare sunt tot mai putin atractive.

Cele mai bune investitii sunt în terenuri
Cu toate acestea, craiovenii pot scoate în continuare bani frumosi din investitiile în imobiliare. "Cele mai profitabile investitii sunt în terenuri. În zonele unde sunt semnale ca ar aparea dezvoltatorii, preturile terenurilor cresc", a declarat Teodor Popescu, managerul agentiei Dorcas Imobiliare. Acest lucru este sustinut si de alti analisti imobiliari din piata. "Terenurile vor ramâne investitii profitabile. Pe masura ce se dezvolta piata imobiliara, cresc preturile. Pentru zonele în care preturile sunt înca minimale, cresterile pot ajunge pâna la 100-200%. În zonele deja dezvoltate, cresterile vor fi de minimum 20%", a declarat Nicu Radut, directorul agentiei Unic Imobiliare, care a precizat ca, începând din prima parte a acestui an, terenurile cu suprafete mari nu mai sunt cumparate pentru a fi parcelate si vândute, ci pentru a fi folosite în dezvoltarea de proiecte imobiliare. "Terenurile din zonele neexploatate au cunoscut cele mai mari cresteri de pret. Cele mai profitabile au fost cele din Zona Troaca (Rovine 2), unde cresterile înregistrate au fost de minimum 70%", a spus Nicu Radut.

Chiriile aduc profituri mari

Terenurile nu sunt însa singurele investitii care pot aduce craiovenilor bani frumosi. În aceasta categorie intra si apartamentele, cu conditia sa nu fie cumparate pentru specula. "Lunile astea, piata este, în sfârsit, mai scazuta. Cele mai bune investitii sunt cele în apartamente, nu pentru revânzarea ulterioara (cheltuielile cu actele scad mult un eventual profit), ci pentru închirierea lor", a explicat Nicu Radut, care-i sfatuieste pe craiovenii care vor sa se orienteze catre acest tip de investitie sa cumpere apartamente pâna în august. În acest mod, vor reusi sa obtina un pret de achizitie mai bun. Investitia este cu atât mai valoroasa cu cât apartamentul este mai nou. "Cei ce au bani multi mai pot opta pentru apartamente noi. Cele vechi nu reprezinta o investitie, deoarece preturile lor sunt deja mari pentru ele", a precizat Teodor Popescu.