Doi minori oradeni s-au "servit" cu bautura dintr-un hipermarket. Acettia furau marfa printr-o metoda originala.
Subofiterul de serviciu la centrul operational al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Bihor a fost anuntat telefonic, in cursul zilei de luni, ca, la un hipermarket din Oradea, doi tineri au incercat sa fure bunuri din magazin. Dar acettia nu au reutit sa iasa din incinta magazinului pentru ca au fost observati de agentii de paza, care i-au oprit. Un echipaj de jandarmi s-a deplasat la fata locului ti a trecut la verificari, in urma carora s-a stabilit ca este vorba de doi minori de 17 ani din Oradea.
Cei doi au furat, printr-un procedeu original, o sticla de whisky ti una de votca. Astfel, minorii luau sticlele ambalate in cutii metalice ti le puneau in caruciorul de cumparaturi, apoi mergeau la raionul sport de unde luau cate un trening fiecare. Intrau apoi in cabina de proba, dar nu pentru a proba imbracaminte, ci acettia infaturau in trening cutia de la sticlele de bautura. Apoi scoteau sticla din cutie ti rupeau elementele de siguranta de pe sticla. Mergeau din nou la stand ti lasau atat treningul, cat ti cutia goala, in timp ce sticla o ascundeau sub imbracaminte. Atteptau un moment de neatentie a casierelor ti ieteau din magazin, fiecare cu cate o sticla.
"In urma audierilor cei doi au recunoscut ca, prin acelati procedeu, au mai sustras, in aceeati zi, doua sticle de votca ti doua de whisky, iar apoi le-au ascuns intr-un boschet din apropierea magazinului", a precizat lt. Bogdan Ioan, purtatorul de cuvant al IJJ Bihor.
Jandarmii le-au intocmit celor doi acte procedurale pentru infractiunea de furt calificat, iar bunurile, in valoare de peste 300 de lei, au fost recuperate ti restituite partii vatamate.