Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) a luat a puricat restaurantele, hotelurile si agentiile de turism, iar amenzile date s-au ridicat la cateva sute de milioane de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Astfel, in perioada 9-20 noiembrie, au fost controlate 223 de unitati din judetele Arges, Hunedoara, Bihor, Timis, Valcea, Maramures, Cluj si Brasov.
Potrivit MTCT, Agentia de turism Frauenbacher-Turist din Maramures functiona fara sa detina autorizatiile legale de functionare si licenta de turism. Drept urmare, agentia in cauza a primit o amenda de 50 de milioane de lei.
Totodata, in cazul unui hotel din Deva, din 101 camere clasificate la categoria 2 stele doar 24 de camere indeplineau criteriile minime obligatorii. In acest caz, pedeapsa a constat in scoaterea celorlalte camere din circuitul turistic pana la remedierea deficientelor.
Si in Brasov au fost gasite ceva nereguli. De exemplu, in jur de 14 unitati turistice au fost sanctionate cu avertisment pentru ca nu respectau anumite prevederi legale.