Compania producatoare de electricitate, Hidroelectrica, va suplimenta livrarile de energie electrica catre compania de distributie si furnizare Electrica. Aceasta masura vine dupa ce ministrul Economiei si Comertului, Codrut ßeres, a cerut companiilor din domeniu sa asigurare capacitatile de productie si siguranta si eficienta energetica pe perioada de iarna 2006-2007. Ca urmare, livrarile catre Electrica vor creste de la 17%, cat este nivelul actual reglementat prin legislatie, la peste 20%. De asemenea, Hidroelectrica va renegocia cantitatea de energie electrica ce va fi livrata pe pietele externe in aceasta iarna.
Renegocierea cantitatii vandute in exterior are ca scop finantarea unor lucrari de reabilitare si devansarea punerii in functiune a unor capacitati de productie, se arata intr-un comunicat al companiei, preluat de Mediafax.
Planurile celor de la Hidrolectrica sunt ambitioase, acestia intentionand sa sprijine producatorii de energie termica, inclusiv complexurile energetice. Aceasta se va face cu electricitate furnizata Electrica si consumatorilor mari industriali. (M.H.)