Chiar daca nu este înca o afacere mare, Hansom Afterschool este una cu potential. Asta, deoarece pe lânga o idee buna, se bazeaza pe multa pasiune, implicare si personal specializat.Prin Hansom Afterschool se ofera servicii de dupa scoala pentru copiii din clasele I-IV. Acestea constau în preluarea lor de la scoala, program de odihna, servirea prânzului (în regim de catering), efectuarea temelor cu ajutor specializat, precum si diverse jocuri educativ-recreative. La acestea se adauga activitati optionale, precum cursuri de limbi straine, dans, karate, desen. Practic, din momentul în care termina orele de curs si pâna la 16.30 sau 19.00, copiii sunt sub supraveghere specializata.  
"Ideea ne-a venit în primul rând din necesitate" Este o afacere de familie, cu doi angajati - sotii Remus si Claudia Vaicar, care sunt de profesie învatator, respectiv profesor de limba franceza. "Ideea ne-a venit în primul rând din necesitate. Am vrut sa realizam mai mult decât ne oferea sistemul de învatamânt în care eram integrati. Am avut neplacuta surpriza sa constatam ca, dupa ani de studii, examene si tot felul de calificari, sistemul de învatamânt ne ofera prea putin fata de cât este necesar unei tinere familii", a declarat Remus Vaicar. Cei doi nu s-au gândit sa schimbe profilul muncii lor deoarece iubesc ceea ce fac. Sunt de parere ca, pentru a avea succes, trebuie sa faci ceea ce stii cel mai bine. "Am ales învatamântul pentru ca ne place sa lucram cu copiii", a precizat Claudia Vaicar.  
Piata are nevoie de astfel de servicii Afacerea n-a pornit numai din dorinta celor doi de a avea satisfactia muncii lor, ci si din nevoia pietei craiovene. "Avem un verisor de clasa primara ai carui parinti sunt foarte ocupati. Pentru ca supravegherea lui dupa scoala era o problema pentru ei, sarcina ne revenea noua", a spus Claudia Vaicar. Si cum experienta din învatamânt si piata le-au dovedit ca nu era un caz singular, cei doi soti s-au gândit ca, asa cum au grija de un copil, pot sa aiba grija de mai multi, mai ales ca socializarea le prinde bine copiilor. Si craiovenii sunt destul de receptivi la aceste servicii. Nici nu a început bine scoala, ca deja parintii si-au manifestat interesul pentru mai mult de jumatate din locurile disponibile. Foarte importante în acest sens au fost recomandarile si publicitatea.  
Investitie de 10.000 de euro Administratorul firmei spune ca investitia initiala depinde foarte mult de ceea ce ai la început. "Trebuie sa iei în calcul, pe lânga amenajarea locului de studiu, de odihna si de masa, si achizitionarea spatiului sau închirierea lui", a afirmat Remus Vaicar, care a precizat ca în Hansom Afterschool au fost investiti aproximativ 10.000 de euro, în conditiile în care locatia este închiriata. Totusi, în afara de bani, cei doi au investit multa munca (au lucrat cot la cot cu muncitorii), dar si multa pasiune, astfel încât sa le poata oferi copiilor al doilea camin.  
"Avem o responsabilitate foarte mare" 
Cei care viseaza la un business asemanator ar trebui sa stie ca afacerea de tip "afterschool" este foarte interesanta, însa epuizanta pentru ca trebuie sa aiba grija ca micutii sa nu se plictiseasca. "E greu pentru ca suntem ocupati tot timpul si pentru ca avem o responsabilitate foarte mare fata de copii si parinti. În acelasi timp, este si foarte usoara, pentru ca facem ceea ce ne place si ceea ce ne-am dorit - lucram cu copiii", a afirmat Claudia Vaicar.