Mediafax Talks about Auto Industry: Renault va investi in acest an peste 250 milioane de euro in Romania

Grupul Renault, proprietarul Dacia, va investi in acest an peste 250 de milioane de euro in Romania, printre proiecte numarandu-se o linie robotizata de prese de mare tonaj, dublarea capacitatii turnatoriei de aluminiu si cresterea cu 30% a capacitatii de productie a cutiilor de viteze.
Investitiile financiare ale grupului Renault, de la intrarea pe piata romaneasca, in urma cu 12 ani, se ridica la doua miliarde de euro, a declarat, miercuri, la conferinta Mediafax Talks about Auto Industry, Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.
El a afirmat ca in Romania grupul are o structura completa, dezvoltand activitati de design, inginerie, productie si comert.
"Romania este a doua tara a 'planetei Renault', dupa Franta", a spus Dubruel.
Potrivit acestuia, Renault si Dacia detin in Romania cea mai importanta uzina de vehicule din grup si cea mai mare platforma logistica a aliantei Renault-Nissan. Tot in Romania functioneaza a doua uzina mecanica din grup, al doilea centru de inginerie, unicul centru de proiectare si fabricare a matritelor si cea mai mare magazie de piese.