Lucratorii BCR membri de sindicat afiliati la Federatia Sindicatelor Independente au declansat ieri o greva japoneza, chipurile nemultumiti de conditiile de munca. Greva a fost declarata ca incepand de ieri si tinand pana vineri.
Sindicalistii BCR se plang de modul in care patronatul intelege sa le respecte drepturile. Ei sunt nemultumiti de programul de lucru si de orele suplimentare, care nu le permit sa se odihneasca suficient. De asemenea, se contesta planul de concedieri al patronatului, care va creste volumul de munca al celor care vor ramane in banca. Cu toate acestea, pe tot parcursul grevei, activitatea cu publicul nu va fi afectata, singurul aspect al protestului ar trebui sa fie banderola alba de pe bratul salariatilor sindicalisti.
Sindicalistii protesteaza astfel fata de modul in care patronatul intelege sa respecte drepturile legale ale acestora si fata de modul in care intelege Erste BCR sa asigure un parteneriat cu salariatii reprezentati prin organizatia sindicala.
Ciprian Ionescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, a trimis un comunicat, prin care anunta ca dialogul cu reprezentantii BCR trebuie sa tina cont de gasirea solutiilor la solicitarile si nemultumirile salariatilor. "Principala cauza a conflictului este concedierea colectiva, care va afecta semnificativ activitatea in unitatile teritoriale ale bancii si multi dintre noi isi vor pierde locul de munca. De asemenea, nu suntem de acord cu tintele la nivel de banca, stabilite fara consultare, sporeste stresul nostru, al angajatilor", ne-au declarat doi dintre sindicalistii BCR Bihor, cu care am stat de vorba.