Ziarul Financiar informeaza: Barbu Vacarescu devine noul Lipscani al bancherilor
Bulevardul Barbu Vacarescu, care incepe de la Soseaua Stefan cel Mare, trece de Soseaua Pipera-Tunari pentru a ajunge la Aeroportul Baneasa, isi consolideaza treptat statutul de centru financiar prin densitatea tot mai mare de sedii centrale ale unor banci comerciale importante, devenind astfel pentru Bucurestiul modern ceea ce reprezenta zona Lipscani la inceputul secolului trecut.
Mutarea grecilor de la Banca Romaneasca in Euro Tower (la intersectia dintre Barbu Vacarescu si Lacul Tei) este doar cea mai recenta dintr-o serie deja lunga de relocari de sedii centrale in aceasta zona. Tot pe bulevardul Barbu Vacarescu s-au mutat recent britanicii de la RBS Bank (in cladirea Lake View, la intersectia cu strada Fabrica de Glucoza), dar si austriecii de la Volksbank (in Nusco Tower, mai aproape de statia de metrou Aurel Vlaicu).
In apropiere, pe strada Dimitrie Pompei, isi au sediile centrale Banca Italo-Romena, Bancpost si Garanti, in timp ce Raiffeisen detine de asemenea spatii de birouri in care functioneaza o parte dintre angajatii din centrala, desi sediul oficial ramane deocamdata in piata Charles de Gaulle.