Oradenii pot plati in avans factura la incalzire

Consilierii locali oradeni au avut in prima tedinta ordinara de Consiliu Local o sarcina nu tocmai placuta. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a tedintei fiind propunerea Executivului Local de majorare a pretului gigacaloriei cu aproximativ 15%.
Din aceasta luna, oradenii vor avea o gigacalorie mai scumpa cu 15,1%. Pretul gigacaloriei a fost majorat de consilierii oradeni, de la 107,5 lei pe gigacalorie, la 123,7 lei. Conform lui Eduard Florea, directorului Directiei Economice a Primariei, Electrocentrale a fost nevoita sa ceara aceasta majorare pentru ca Oradea avea unul dintre cele mai mici preturi ale gigacaloriei ti beneficiaza de o subventionare foarte mica de la bugetul de stat.
Deti pretul platit de oradeni a fost majorat la 123,7 lei, costul real al gigacaloriei la Electrocentrale Oradea este mult mai mare, de 217,4 lei, diferenta fiind acoperita de subventia alocata in proportie de 45% de la Guvern ti 55% din fondurile municipalitatii.
Electrocentrale vine in sprijinul oradenilor cu venituri mici, oferindu-le posibilitatea sa achite pe timpul verii facturile de incalzire din sezonul rece in rate. "Deti acest sistem nu este nou, datand de trei ani, oradenii nu profita de aceasta facilitate. Pana acum, doar 80 de familii au depus cerere pentru plata anticipata", spune Dragot Gligor, directorul Electrocentrale Oradea.