Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a finalizat un set de contracte de concesiune catre Distrigaz Sud prin care 58 de localitati vor beneficia, in premiera, de posibilitatea racordarii la reteaua de gaze naturale.
Astfel, peste 200.000 de oameni vor putea sa se bucure, in curand, de o sursa de incalzire sigura si de buna calitate, anunta un comunicat al MEC.
Potrivit acestuia, cele 58 de localitati care au primit drept de acces la serviciul de distributie a gazelor fac parte din arealul sudic si sud-estic al tarii. Este vorba de judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Gorj, Ilfov, Olt, Prahova, Valcea.
O data cu incheierea acestor contracte de concesiune, urmeaza ca Distrigaz Sud si cetatenii care doresc sa beneficieze de noul serviciu sa intreprinda demersurile tehnologice si administrative necesare pentru constructia si racordarea la reteaua de distributie cu gaze naturale. Potrivit estimarilor Distrigaz Sud, numarul de noi abonati pentru urmatorii trei ani va fi de aproape 40.000 de gospodarii sau locuinte individuale.