Compania Ford va lansa un model de clasa mica in septembrie 2011, cu un an mai tarziu decat se stabilise initial. Producatorul american va ajunge la capacitatea maxima de 300.000 de masini abia in 2013, iar de la anul va incepe sa faca angajari.

Ford lanseaza in 2011 un nou model de clasa mica. Acesta va fi produs in Oltenia, iar in 2012 va incepe atat productia unui nou model, cat si productia de motoare. Informatiile au fost furnizate autoritatilor statului de catre oficialii Ford care s-au intalnit cu premierul Emil Boc si cu presedintele Traian Basescu. Fostul director al Ford Europe, John Fleming, a spus ca, desi initial planul de investitii trebuia finalizat in 2012, Ford lucreaza cu AVAS pentru ca planul sa fie decalat cu un an. Despre noul model ce va fi produs din 2011, Fleming a spus ca va fi un model cu totul nou in gama Ford, a carui productie va fi de 150.000 de unitati/an. Despre proiectul noului model din 2012, Fleming a spus ca e vorba de noua generatie Transit Connect. Cat despre productia de motoare, e vorba de propulsoare in trei cilindri cu injectie directa turbo. Legat de momentul lansarii masinii de clasa mica, oficialii Ford spun ca va fi in luna septembrie 2011. Intrebat daca Ford e dispus sa plateasca penalizarile ce deriva din decalarea calendarului de investitii cu un an, Fleming a spus ca in discutiile cu partea romana s-a ajuns la concluzia ca banii ar fi mult mai bine folositi pentru investitii in uzina. Ford a inceput in septembrie 2009 productia la Craiova, iar in primele sase luni ale anului a produs 3.074 de utilitare Transit Connect, iunie fiind luna cu cea mai buna productie, 1.651 de unitati. Cadenta a fost extrem de slaba in primele patru luni ale anului cand productia totala a fost sub 700 de unitati, insa si cu avansul din iunie tot va mai trebui sa creasca pentru a ajunge la nivelul anual de circa 300.000, ajutata si de lansarea noului model.
Intr-o intalnire cu premierul Boc, oficialii Ford au confirmat ieri ca se vor tine de planul initial de investitii. "Compania Ford isi mentine angajamentul de a investi in proiectul de la Craiova peste 675 de milioane de euro. Totodata, incepand cu prima parte a anului viitor, la Craiova vor incepe angajarile. Intentia noastra este ca la fabrica de la Craiova sa ajungem de la 3.500 de angajati, cat sunt in prezent, la 7.000 in anii care urmeaza", a mentionat John Fleming.

Felicitari de la Palatul Cotroceni

Dupa vizita de la Palatul Victoria, oficialii Ford s-au intalnit la Palatul Cotroceni si cu presedintele Traian Basescu. Acesta i-a felicitat pentru pentru investitia de la Craiova, exprimandu-si convingerea ca aceasta va fi un succes. In debutul intalnirii, Fleming a declarat ca misiunea sa este finalizarea proiectului Ford de la Craiova. "E copilul dumneavoastra", a remarcat seful statului roman.
"E copilul meu, asa simt si sunt foarte fericit ca am stat suficient de mult sa lucrez la proiectul asta", a adaugat coordonatorul Global Manufacturing & Labor Affairs. "In orice caz sincerele mele felicitari pentru succesul acestei investitii, pentru ca sunt convins ca va fi de succes. Stim perfect ca in privinta infrastructurii avem foarte multe de facut...", a spus Traian Basescu.