Compania americana Ford ia în calcul posibilitatea de a vinde Volvo în încercarea de a-si spori rezervele de capital, pentru a supravietui loviturii date pietei auto de criza financiara mondiala, informeaza pagina de internet money.cnn.com. "Având în vedere provocarile fara precedent cu care se confrunta întreaga industrie auto, este prudent ca Ford sa evalueze optiunile pentru Volvo", a declarat Alan Mulally, presedintele si directorul executiv al Ford.Compania Volvo, pe care Ford a cumparat-o în 1999, a întâmpinat dificultati mari din cauza scaderii cererii si a monedei euro puternice, ceea ce a facut ca produsele sale sa fie scumpe. Vânzarile Volvo în luna octombrie au fost cu 28% mai mici decât în aceeasi perioada a anului trecut.Potrivit analistilor economici americani, Ford ar putea vinde compania suedeza catre constructori din pietele în dezvoltare, precum Tata Motors, din India. Aceasta a cumparat Jaguar si Land Rover în luna martie, la un pret de 1,7 miliarde de dolari, iar brandul Volvo ar completa gama marcilor de lux ale constructorului indian. Ford, General Motors si Chrysler LLC prezinta saptamâna aceasta Congresului american o propunere de a împrumuta 25 de miliarde de dolari, care sa ajute companiile americane sa supravietuiasca scaderii vânzarilor. 
EVOlutie Mitsubishi la 405 cai-putere FQ400, ultima editie de Mitsubishi EVO X, va ajunge pe scena auto în martie, "împins" de peste 400 de cai-putere. Noul model arata mai musculos decât predecesorul si, de asemenea, are performante mai mari. Motorul de 2.0 l de sub capota propulseaza masina pâna la prima suta de kilometri la ora în doar 3,5 secunde, anunta pagina de internet www.autoexpress.co.uk. Cei 405 CP si cuplul de 405 Nm, disponibil la 3.500 de rotatii pe minut, ajung pe asfalt prin intermediul transmisiei integrale si a unei cutii de viteze în cinci trepte. FQ400 va fi prezent pe piata auto din Marea Britanie în luna martie, cu mentiunea ca modelul este produs în editie limitata de 100 de exemplare, la un pret de aproximativ 50.000 de lire sterline. 
Detalii despre Focus RS si un Scirocco "steroidizat" Potrivit unor informatii "scapate" de Ford Austria, noul Focus RS ar acoperi portiunea 0-100 a kilometrajului în 5,9 secunde si ar atinge o viteza maxima de 263 km/h. Desi RS are tractiune doar pe puntea fata, Ford are încredere ca noul sistem de suspensii denumit "RevoKnuckle" va face fata cu succes puterii dezvoltate de motor. Noul RS ar fi scos la vânzare la un pret de 33.000 de lire sterline în Austria si 25.000 de lire sterline în Marea Britanie. RS nu este singurul hothatch asteptat în viitorul apropiat. Un VW Scirocco, inspirat de modelul de curse GT24, îsi va face aparitia în lumea auto în 2010. Motorul V6 de 3.2 litri va fi înlocuit cu un 2.0 l turbo, de 261 de cai-putere, împrumutat de la Audi S3, iar masina va primi denumirea R20T.