Bursa Romana de Marfuri (BRM) o organizat la sfarsitul saptamanii trecute licitatia publica deschisa cu strigare pentru vanzarea a 10 loturi de floarea-soarelui, soia si porumb.
Pentru porumb, licitatia a fost adjudecata pentru preturi de 306 si 320 de RON per tona, pentru floarea-soarelui s-au obtinut 645 si 650 de RON per tona, iar pentru soia licitatia a fost adjudecata pentru 650 si 655 RON/tona.
In ringul cerealelor de la BRM pot fi tranzactionate urmatoarele produse: grau, porumb, orz, soia, floarea-soarelui, secara, ovaz, orez, rapita, sfecla-de-zahar, cartofi, ceapa, legume de camp si de sera, fructe si struguri precum si carcase de porcine, cabaline, ovine si pasare.
Specialistii recomanda tranzactionarea in Ringul de Tranzactionare a Cerealelor la BRM, printre avantaje enumerand obtinerea unui pret real si stabil, economie de timp si resurse prin aducerea intr-un singur loc a cererii si a ofertei, securitatea financiara a tranzactiilor, conformitatea calitatii marfii cu specificatiile din documente, garantarea termenului de livrare. Conform celor declarate de Mircea Filipoiu, presedintele BRM, procesul de tranzactionare a cerealelor raspunde necesitatii producatorilor, procesatorilor, comerciantilor si depozitarilor de pe aceasta piata de a stabili un pret corect, obtinut pe baza confruntarii directe a cererii cu oferta, intr-un cadru reglementat.