Costurile pe care le implica atragerea de fonduri europene, reprezinta aproximativ 5% din valoarea proiectului, a declarat consultantul Marian Stoian. In sectorul alimentar spre exemplu, banii pot fi obtinuti mai usor deoarce sumele alocate sunt mari. Nu acelasi lucru este valabil insa pentru sectorul industrial. "Costurile procentuale variaza in functie de tipul de proiect. Cu cat proiectul este mai mare cu atit procentul este mai mic. Cu cat proeictul este mai mic, intr-adevar acest procent poate sa creasca, dar nu mai mult de 10% din suma atrasa, suma care urmeaza a fi finantata. Asta in cazul unor proiecte mici. In cazul unor proiecte mari nu se duce spre aceste sume", a declarat Marian Stoian, consultant fonduri europene.In functie de sumele acordate pe anumite sectoare, banii pot fi obtinuti mai usor sau mai greu."Pot sa spun ca finantarile mai usoare s-au obtinut in domeniul industriei alimentare pentru ca au fost sume mai consistente alocate. Finantarile se vor obtine mai greu in domeniul industriei, in general, unde sunt sume mici alocate si atunci concurenta va fi foarte mare", a incheiat Marian Stoian.