Elena Udrea a semnat ieri, la Ramnicu Valcea, trei contracte de finantare prin Programul Operational Regional, parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) a orasului Ramnicu Valcea, in valoare totala de 5,26 milioane de euro.
Proiectul "Extindere si modernizare sistem de supraveghere video cu dispecerat, pe linia sigurantei publice si prevenirea criminalitatii, la nivelul municipiului Ramnicu Valcea" vizeaza cresterea gradului de siguranta publica, prin extinderea si asigurarea functionalitatii sistemelor de supraveghere video pe principalele artere din oras.
Proiectul "Pod peste raul Olanesti in prelungire strada Carol I, inclusiv legaturile cu Calea lui Traian si Strada Morilor" are ca scop fluidizarea circulatiei, cresterea gradului de siguranta rutiera si facilitarea accesului catre zonele de interes, prin construirea unui nou pod peste raul Olanesti. Noul pod va avea o lungime de 76,10 m, trei benzi de circulatie (3,90 m; 3,50 m; 3,90 m), spatii de siguranta si trotuare de cate 2,00 m de fiecare parte. Podul se va continua pe partea dreapta a raului Olanesti cu o banda de circulatie spre strada Morilor si trei benzi de circulatie spre Calea lui Traian. Proiectul "Artera de legatura intre strada Stirbei Voda si strada Morilor, inclusiv podul peste raul Olanesti in municipiul Ramnicu Valcea" isi propune imbunatatirea circulatiei si facilitarea accesului pietonilor si a autovehiculelor catre zonele de interes prin crearea unei artere de legatura intre strada Stirbei Voda si strada Morilor, inclusiv a unui pod peste raul Olanesti. Artera de legatura va facilita accesul catre Baile Olanesti, una dintre cele mai importante zone turistice din judet.