Premium AEROTEC a inceput productia de piese pentru avioane iin noua fabrica de la Ghimbav, judetul Brasov, se arata intr-un comunicat al companiei.
"De la asezarea pietrei de temelie pentru constructia noii fabrici in luna mai 2010 si pana la inceperea productiei s-au scurs aproximativ opt luni. Aceasta prima etapa de constructie va crea aproximativ 300 de locuri noi de munca pentru personal calificat.
In noua locatie vor fi fabricate si montate piese metalice pentru toate programele Airbus (familia A320, A330/A340, A380). Noua unitate de productie va fi complet integrata in lantul de productie al fabricilor germane ale Premium AEROTEC, situate in Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel" se arata in comunicat.
"Alegerea unei locatii noi este intotdeauna o decizie strategica si pe termen lung.‘‘ a spus dl. Dieter Meiners, Chief Operating Officer al Premium AEROTEC si totodata Administrator al filialei Premium AEROTEC S.R.L.
Firma vizeaza extinderea productiei printr-o a doua etapa de constructie, planificata sa inceapa deja in 2011.
Premium AEROTEC este parte a consortiului european EADS, iar fabrica de la Ghimbav este rezultatul unei investititii a companiei europene pe un teren de 60.000 mp al IAR Ghimbav. Firma are peste 6.000 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de 1,1 miliarde Euro in 2009. Activitatea de baza o constituie dezvoltarea si productia de structuri compozite din metal si fibre de carbon pentru industria aerospatiala.