În primele zece luni ale anului trecut, in Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, balanta comerciala a inregistrat un excedent in valoare de peste 961 de milioane de euro. „La nivelul judetelor, aceasta a inregistrat valori pozitive in Olt (710 milioane de euro), Valcea (258 de milioane de euro) si Mehedinti (64 de milioane de euro) si negative in Dolj (-59 de milioane de euro) si Gorj (-12 milioane de euro)“, a declarat Mariana Tanase, directoarea executiva a Directiei Regionale de Statistica Dolj.
Potrivit acesteia, in regiune s-au realizat exporturi in valoare totala de 2,217 miliarde de euro. În cadrul judetelor componente ale regiunii, Oltul a avut o pondere de 51,3% in totalul exporturilor, fiind urmat de Valcea, cu 24,2%, Dolj, cu 16,2%, Mehedinti, cu 6,9%, si Gorj, cu doar 1,4%.
Importuri de 1,359 miliarde de euro

În ceea ce priveste importurile de mafuri, in primele zece luni ale lui 2008, la nivel regional, valoarea acestora a ajuns la 1,359 miliarde de euro. Potrivit informatiilor de la Directia Regionala de Statistica, importurile de marfuri la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia au inregistrat cea mai ridicata valoare (462 de milioane de euro - 34%) in Olt, iar cea mai scazuta (46 de milioane de euro - 3,4%) in Gorj. Judetul Dolj se situeaza pe locul II ca importuri (cu 33,4% din total) si este urmat de Valcea (22,1%) si Mehedinti (7,1%). În regiune au fost importate in special masini, aparate si echipamente electrice, aparate de inregistrat sau reprodus sunetul si imaginile.