Un studiu realizat de compania "J.D. Power & Associates" arata ca Europa ar putea deveni, pana in 2020, cea mai mare piata de desfacere pentru autoturismele electrice, cu un volum al vanzarilor dublu fata de cel prevazut Chinei, a doua cea mai importanta zona pentru comertul cu acest tip de vehicule, scrie evz.ro. Pentru fiecare masina electrica care va fi vanduta in Statele Unite ale Amercii, peste un deceniu, vor exista sapte care vor fi comercializate in Europa, estimeaza un studiu realizat de compania "J.D. Power & Associates" - aceeasi care intocmeste si cunoscutele rapoarte pe tema satisfactiei consumatorilor.
Europa ar putea deveni, in 2020, principala piata de desfacere pentru vehiculele electrice, cu un avans substantial asupra Chinei, a doua cea mai importanta zona pentru comertul cu acest tip de vehicule, potrivit prognozei "J.D. Power & Associates".






Astfel, in Europa ar putea sa fie comercializate 742.020 de masini electrice, in 2020 - adica 3,1% din totalul estimativ de 23,8 milioane de autoturisme care vor ajunge pe piata in acel an.