Dealerul zonal Estima Motors a lansat, in prezenta jurnalistilor din Galati si Braila si a oficialitatilor, noua Toyota Corolla. Punctul surpriza oferit de dealer l-a constituit un drive test cu noua Corolla avind trei tipuri diferite de motorizare, astfel incit „gustul” condusului la volanul noii Corolla sa poata fi desavirsit. Nimic mai mult decit un drive test care a putut face diferenta intre eleganta si sportivitate, intre un motor cu benzina si unul diesel, aflate sub capota noii Corolla.

Nivelul crescut de siguranta reprezinta o linie directoare generala pentru acest model Toyota si aceasta se poate observa prin marirea stabilitatii, dar si prin manevrabilitatea si raspunsul prompt al masinii la comenzile soferului. Practic, pentru ca noi am vazut si simtit asta, Toyota Corolla se pliaza pe tipul si temperamentul soferului, fara sa-i insele asteptarile.

Noua Corolla este echipata cu un nou sistem de frinare ce permite atingerea unui nivel crescut la ceea ce specialistii numesc "siguranta activa", indiferent de conditiile de drum. Controlul sistemului de frinare, pe care noi l-am supus la numeroase teste de-a lungul plimbarii noastre prin Galati si Braila, este asigurat de Sistemul pentru Prevenirea Blocarii Rotilor de Frinare (ABS), simtit de noi din plin in momentul unei frinari bruste chiar in plin trafic. Se mai evidentiaza si Sistemul Electronic de Distributie a Fortelor de Frinare (EBD) si Sistemul de Asistenta la Frinare (BA).

Pentru o performanta deosebita in ceea ce priveste consumul, noua Corolla beneficiaza si de motorizare diesel de 1.4 litri D-4D. Noul motor pe benzina de 1.6 litri este un motor dual VVT-i cu performante excelente si consum redus. Dar mai mult si mai multe despre noua Toyota Corolla puteti afla doar de la Estima Motors, din Braila, Calea Calarasilor nr. 228, bloc C1.