Revistablogurilor.ro: Grigore Cartianu a adus Adevarul in faliment

Peștele de la cap se impute, iar falimentul Adevarul de la politica editoriala coordonata de Grigore Cartianu se trage. Pentru ca trustul Adevarul Holding trece zilele acestea prin noi restructurari. Dupa ce revista de business Forbes Romania a fost inchisa, s-a trecut la un nou plan de restructurare.
Adevarul Holding a renuntat la mare parte dintre angajatii de la marketing si IT. Urmeaza concedieri și din zona redactionala.
Razvan Ionescu (fost director editorial al Adevarul, actual șef al unui proiect online dezvoltat de Cristi Burci) i-a anuntat pe angajatii Adevarul despre taierile salariale care vor urma: scaderi de 15% pentru cei cu salarii de pana in 4.500 de lei si 25% pentru lefurile mai mari. Razvan Ionescu a tinut sedinta dar precizat ca nu vorbeste dintr-o calitate oficiala in ierarhia Adevarul Holding, scrie paginademedia.ro.
Ionescu a mai precizat ca in cazul publicatiilor inchise vor fi pastrati oamenii care "merita salvati", printre care Ionut Bonoiu, redactor-sef Forbes, si Petre Barbu, senior editor.
El a mai propus jurnalistilor sa semneze o cerere de concediu fara plata pe septembrie, urmand ca acestia sa nu-si mai ia banii pe aceasta luna. Angajatii au refuzat categoric acest lucru.
Din informatiile paginademedia.ro, restructurarile din redactia Adevarul vor atinge aproximativ 25-30 de persoane, iar la Click! este vorba de aproximativ 10 oameni. Din redactia Forbes, care numara, aproximativ 15 de oameni, cativa vor trece la Adevarul.
Nu numai redactiile Adevarul si Click vor fi restructurate. Alte concedieri consistente vor fi facute la tipografii, dar si la departamentul de carte si la librariile Adevarul.