"Aceeasi Marie cu alta palarie"! Societatea galateana responsabila de salubrizarea orasului, care se afla in subordinea municipalitatii, respectiv Ecosal Prest, a fost transformata in serviciu public in cadrul Primariei. Decizia a fost luata in ultima sedinta a Consiliului Local, cand a fost votata dizolvarea si lichidarea societatii dar si infiintarea noului Serviciu Public Ecosal Galati.

"Decizia a fost luata din ratiuni pur economice. Un al doilea motiv este accesarea fondurilor europene mult mai consistente", ne-a explicat Ion Ionescu directorul Ecosal Prest. Totodata, Ionescu a spus ca desi va avea loc aceasta "transformare" nu vor avea loc prea mari schimbari. "E aceeasi Marie cu alta palarie. Practic, nu se schimba aproape nimic", a concluzionat directorul Ecosal.

De asemenea, directorul noului serviciu de salubrizare galatean a tinut sa explice ca nu vor avea loc concedieri, ba din contra, se vor face angajari. "Oamenii isi vor pastra aceleasi drepturi salariale, iar pentru ca se apropie campania curateniei de primavara vor avea nevoie de forte noi, asa ca vom face si angajari. Un muncitor va beneficia de bonuri de masa de circa 2 milioane de lei vechi, sporuri pentru orele suplimentare, astfel ajunge la un salariu mediu de circa 7 milioane de lei vechi", a declarat Ion Ionescu.