B365.realitatea.net : "Cea mai mincinoasa reclama", interzisa la tv.
Consiliul National al Audiovizualului a interzis difuzarea a doua reclame la Aqua Carpatica, in care se sustinea ca este vorba de "cea mai pura apa carbogazoasa din lume." Interdictia vine la jumatate de an dupa ce si Protectia Consumatorului atrasese atentia asupra inadvertentelor din reclama la apa in cauza.
Daca v-ati bazat pe reclamele de la tv si ati crezut ca achizitionati "cea mai pura apa din lume" - mai ales ca era prezentata ca fiind cea mai buna si sanatoasa pentru copii, aflati ca ati fost inselati.
In urma cu jumatate de an, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului atragea atentia asupra faptului ca reclama celor de la Aqua Carpatica este pacalitoare: pe eticheta, societatea Carpathian Springs SA Vatra Dornei oferea consumatorilor "cea mai pura apa minerala din lume" desi, sustin inspectorii de control, producatorul nu a putut proba cu documente oficiale daca mesajul este adevarat sau nu.
De data aceasta, sanctionate au fost spoturile video ale companiei. Patronatul Apelor Minerale a fost cel care s-a adresat CNA, pentru a cere interzicerea reclamei, sub motivatia ca nu poate fi prezentata o apa minerala ca fiind mai pura decat alta.
Consiliul a hotarat sa oblige toate posturile care au difuzat aceste e spoturi sa intre in legalitate, asta insemnand ca nu mai pot fi difuzate in forma actuala, scrie paginademedia.ro.
Consiliul a decis ca urmatoarele texte nu respecta legea:
- Singura apa minerala fara nitrati din lume.
- Cea mai pura apa carbogazoasa din lume.
- Legea din Romania permite de cinci ori mai multi nitrati decat permit medicii pediatri.
- Este ca si cum ar bea ingrasamite chimice.
- Apa cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania.