DcNews informeaza: Doua raspunsuri pentru intrebarile lui CTP, legate de maidanezi si de pedeapsa cu moartea
Intr-un editorial publicat a doua sau a treia oara (ziar-carte-ziar), de data asta in Gandul, Cristian Tudor Popescu sustine eutanasierea maidanezilor si a criminalilor. Demersul il plaseaza, cel putin in privinta pedepsei capitale, alaturi de alt jurnalist celebru, respectiv Grigore Cartianu. In speranta ca nu e vorba despre o simpla pozitionare de marketing (fireasca in orice trust, care iti cere sa cauti o cat mai mare audienta, rezonand cu dorintele unui public cat mai numeros), avansez doua posibile raspunsuri la intrebarile lansate de catre CTP.
De ce sa nu omoram cainii care ne stingheresc pe ulite, daca ucidem gaini, vaci, porci cand ne taie foamea? Tocmai d-aia! Nu mancam caini, daca nu luam in calcul ciudateniile din China si hot dogul. Cele doua specii au incheiat, in preistorie, un parteneriat. Nu am cunostintele enciclopedice ale domnului Tudor Popescu, dar din cate am vazut pe Discovery, Homo sapiens a supravietuit fiindca s-a aliat cu Canis lupus familiaris. Neanderthalienii au disparut pentru ca aveau un creier (poate si un suflet) prea mic, in care egoismul nu lasa loc nici macar celui mai bun prieten...In fine, e cam greu sa vorbesti de parteneriate si recunostinta in lumea dura a Prezentului, cand fraierii care cred in asa ceva mai asteapta si astazi actiunile salariatilor din "echipa de la Adevarul plecata la Gandul".
Cat despre pedeapsa cu moartea, aici e matematic de simplu, in opinia mea, care nu sunt, insa, un expert in matematica. De ce sa nu-i lichidam pe criminali, intreaba CTP? Fiindca ar trebui sa pornim de la principiul ca nu poti lua decat ceea ce poti da inapoi. Statul nu da viata, ci doar libertate. Statul te poate arunca in ocna, fiindca el iti apara si garanteaza libertatea, atata cata este ea. Dupa ce te-a ucis din greseala, nu te mai poate scoate decat la vot, odata la patru ani . Ce sa mai faca Tundrea, acolo unde l-ar fi trimis procurorii, cu banii castigati la CEDO, in Strasbourg?