Dinu Patriciu si-a vandut participatia de 99,92% pe care e detinea ca persoana fizica in cadrul Adevarul Holding SRL, catre o firma din Olanda.
In data de 15 aprilie, adunarea generala a asociatilor SC Adevarul Holding SRL, Dinu Patriciu si Adevarul Distributie SRL, ultima reprezentata legal de catre Peter Imre, au aprobat vanzarea si transferul cu titlu oneros a 39.667.180 parti sociale, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, detinute de catre Patriciu in cadrul societatii, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.
Cumparatorul este firma Fast Europe Media N.V., societate cu raspundere limitata inregistrata in Olanda.
Vanzatorul, Dinu Patriciu, se obliga sa predea ferm si irevocabil cota integrala de 99,92% din capitalul social total al societatii, precum si toate drepturile si obligatiile aferente partilor sociale si creantelor catre cumparator.
Este posibil ca firma care a preluat pachetul majoritar de actiuni la Adevarul Holding sa fie detinuta tot de Dinu Patriciu. Omul de afaceri, creditat drept cel mai bogat roman, mai deruleaza business-uri prin firme inregistrate in Olanda. Spre exemplu, chiar si Mercadia, firma care opereaza reteaua de bacanii Mic.ro este inregistrata in Olanda.