Inpolitics informeaza: Surpriza: Trustul lui Patriciu demareaza o campanie in sprijinul lui Boc .
Guvernul Boc si Traian Basescu primesc o mana de ajutor de unde se asteptau mai putin, iar opozitia incaseaza o lovitura, din acelasi loc, ori, mai bine zis, de la aceeasi persoana: Dinu Patriciu.
Mai exact, intregul trust de presa al mogulului va incepe, in zilele urmatoare, o mare campanie mediatica in favoarea noului Cod al Muncii, pentru care cabinetul Boc isi va asuma raspunderea pe 8 martie 2011, in fata Parlamentului.
Campania ordonata de Patriciu care serveste, indirect, initiativei guvernului Boc, sustinute si de seful statului, se va ciocni, insa, frontal, de actiunile opozitiei, inclusiv ale partidului din care face parte magnatul, PNL, stiut fiind ca noul Cod este vehement contestat atat de USL, cat si de sindicate. De asemenea, campania se va incontra motiunii de cenzura prin care opozitia va incerca sa darame guvernul la asumarea raspunderii.
Motivul pentru care trustul Adevarul va sustine noul Cod este, potrivit informatiilor intrate in posesia noastra, ca el corespunde viziunilor liberale. O analiza obiectiva a prevederilor acestuia justifica, trebuie spus, pozitia adoptata de gazetele miliardarului, noul Cod fiind favorabil patronatelor si mai putin angajatilor. Totusi, confuzia in randul electoratului, in special liberal, probabil ca va fi destul de mare in urma acestei campanii, dat fiind ca ea va pune foarte mult in evidenta neclaritatile doctrinare ale PNL, manifestate prin actiuni de tipul celei impotriva noului Cod.