Conducerea PDL nu a discutat despre remanierea guvernamentala, ci a stabilit masuri de relansare economica, a declarat secretarul general al PDL, Vasile Blaga, dupa sedinta BPN al PDL.
Masurile de sprijinire a mediului de afaceri vor fi active incepand din toamna, a declarat deputata democrat-liberala Sulfina Barbu, precizand ca planul de relansare economica a fost creionat de grupul de lucru constituit la nivelul coalitiei de guvernamant, iar propunerile vor fi prezentate Executivului pentru a fi adoptate. Printre acestea se numara:

• Deducerea cu pana la 50% din valoarea TVA pentru materialele de constructii, dupa modelul Germaniei;
• Scutirea, timp de 5 ani, de la plata impozitului pe profitul reinvestit a firmelor nou-infiintate, cu capital de pana la 500.000 de euro, care asigura minimum 25 de locuri de munca;
• Modificarea Legii holdingului;
• Modificarea procedurii de rambursare a TVA si compensarea directa a datoriilor pe care firmele private le au catre stat, iar statul catre firmele private.
Planul de masuri a fost elaborat cu consultarea mediului privat de afaceri, respectiv cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Camerele de comert romana-germana, romano-americana, romano-britanica si romano-olandeza, precum si cu Consiliul Investitorilor Straini, care reprezinta circa 1.300 de societati comerciale cu capital roman si strain.
Sulfina Barbu a mai spus ca, pana la toamna, organizatiile judetene ale PDL vor organiza dezbateri in teritoriu pe marginea acestor masuri, pentru a le imbunatati si a culege si alte propuneri care ar putea contribui la "insanatosirea" economiei romanesti.
"Trebuie sa aducem mai multe venituri la bugetul de stat, dar nu prin cresterea taxelor, ci prin IMM-uri functionale in Romania", a declarat Sulfina Barbu.
Sulfina Barbu (n. 9 martie 1967) este de profesie inginera geolog (absolventa a Facultatii de Geologie si Geofizica, Universitatea Bucuresti, 1990) si este, din 2007, doctorand al Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti. Ea este deputata in Parlamentul Romaniei (colegiul electoral 11 Bucuresti), presedinta a Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, presedinta a Organizatiei Nationale de Femei a Partidului Democrat-Liberal (PDL). Sulfina a indeplinit si functia de ministresa a mediului si gospodaririi apelor in Guvernul Romaniei (decembrie 2004-aprilie 2007).