Marius Sorin Bota, senator PSD de Maramures si vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senatul Romaniei a avut o intrevedere cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor, in vederea stabilirii unui cadru de colaborare activa intre mediul privat al bancilor si mediul legislativ al Parlamentului.
In cadrul intalnirii, s-a discutat despre proiectele aflate in dezbatere in comisiile de specialitate ale Parlamentului, printre cele mai importante numarandu-se:
- Proiectul de lege privind colectarea amiabila a debitelor;
- Proiectul de lege privind insolventa persoanelor fizice;
- Proiectul legii de aprobare a OUG 113/2009 privind serviciile de plata;
- OUG nr. 53/2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism;
- HG nr. 1010/2004 pentru aprobarea normelor metodologice si a documentelor prevazute la art. 69 din Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor si protectia persoanelor;
- Proiectul noului Cod de procedura civila referitor la Cartea a V-a, coroborat cu proiectul de modificare a Legii nr. 118/2000 privind conditiile de trecere a executorilor bancari in randul executorilor judecatoresti.
La sfarsitul intalnirii, Marius Sorin Bota a declarat ca primii pasi ai colaborarii au fost facuti, iar, de acum incolo, Asociatia Romana a Bancilor va comunica parlamentarilor sugestii de propuneri legislative care sa imbunatateasca cadrul legislativ actual. De asemenea, sugestiile vor fi aduse in atentia parlamentarilor cu scopul de a fi promovate ca initiative legislative, inlesnindu-se, in felul acesta, colaborarea dintre banci si Parlament.