Strategia Nationala de dezvoltare durabila. Aceasta a fost tematica intalnirii care a avut loc, ieri, la Muzeul de Stiinte ale Naturii organizata de reprezentantii Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile. Desi motivul principal al intalnirii a fost dezbaterea publica a proiectului Strategiei Nationale pentru dezvoltare durabila, document care trebuie finalizat si depus la Comisia Europeana pana in iulie 2008, in sala nu fost prezenti decat aproximativ 40 de specialisti de mediu sau medici din Regiunea 2 Sud-Est.

Un alt aspect care arata "interesul" dar si "cunostintele" celor prezenti in sala este faptul ca partea principala a intalnirii, adica expunerea parerilor in legatura cu dezvoltarea unei strategii, astfel incat, in timp, situatia privind protectia mediului sa se imbunatateasca, a fost transformata intr-un dialog intre doar cateva persoane. Practic, in afara de directorul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Galati, Carmen Sandu, care a luat cuvantul in deschiderea evenimentului, cele mai concrete interventii avute pentru salvarea mediului inconjurator prin metode mai putin costisitoare si nepoluante au fost ale reprezentantului Centrului de Consultanta Ecologica Galati, Mirela Leonte.

Aceasta din urma a facut observatii dure si a tinut sa scoata in evidenta aspectele negative din versiunea actuala a proiectului aflat in discutie. Printre observatiile facute de reprezentantul Centrului de Consultanta Ecologica se numara efectele negative ale deschiderii celor doua reactoare de la Cernavoda, deficiente intalnite in educarea populatiei in ceea priveste protectia mediului.

Una peste alta, ceilalti specialisti care nu au apucat sa-si spuna punctul de vedere privind intocmirea strategiei de dezvoltare durabila a tarii noastre o pot face timp de o luna de zile, postandu-si opiniile pe adresa [email protected]