Tribunalul Galati se va pronunta saptamana viitoare asupra acuzatiilor de discriminare formulate de PD-L Galati la adresa hotararii adoptate de Consiliul Judetului vizand contractarea unui imprumut in valoare de 85 de milioane de lei. Presedintele institutiei, Eugen Durbaca, a decis deja sa redistribuie banii si comunelor conduse de primari democrat-liberali.

Procesul initiat de consilierii judeteni PDL David Craiu si Iulian Arama, in numele a 17 primari ai formatiunii, impotriva forului deliberativ judetean pentru anularea imprumutului in valoare de 85 de milioane de lei pe motiv de discriminare a avut parte de mai multe schimbari de situatie. Primii care s-au bucurat au fost democrat-liberalii, care au reusit sa obtina, la Tribunalul Galati, suspendarea imprumutului.

Reamintim ca primarii PDL au reclamat faptul ca cele 85 de milioane de lei au fost repartizate tuturor primariilor din judet, exceptie facand doar localitatile conduse de ei. La Curtea de Apel Galati a venit randul conducerii Consiliului Judetului sa jubileze, dupa ce instanta a decis ca procedurile de contractare a imprumutului isi pot urma cursul.

Presedintele PDL Galati, Mircea Nicu Toader, ne-a declarat ca va apela la toate caile legale de atac pentru a obtine o distributie unitara a fondurilor.

Conflictul se putea rezolva pe cale amiabila

Incurajat de hotararea judecatoreasca care ii permitea sa reia procedurile de contractare a imprumutului, presedintele Consiliului Judetului a revenit la sentimente mai bune si a anuntat ca va repartiza o parte din bani si comunelor din judet conduse de primari PDL. "Pana la data de 15 martie sa avem licitatiile facute pentru lucrarile din judet, necesare pentru localitatile respective, si, in baza sumelor alocate, ramane ca, din rezerva pe care am stabilit-o, o cota parte sa o repartizam si comunelor carora nu li s-au dat bani initial, comune ale Partidului Democrat Liberal, astfel incat sa fie o echilibrare la nivelul tuturor localitatile din judet", a precizat Eugen Durbaca.

Ramane de vazut daca democrat-liberalii vor fi multumiti de sumele alocate. Cert este ca problema va fi transata in cursul saptamanii viitoare, Tribunalul Galati amanand pentru 5 martie pronuntarea unei hotarari pentru ca partile sa-si exprime si in scris punctele de vedere in legatura cu imprumutul.