Jurnalistul Stelian Tanase a comentat pe blogul sau subiectul privatizarii Oltchim, iar despre protagonistul acestui episod, Dan Diaconescu, a spus ca "miroase a campanie electorala dar si a mania bolnavicioasa" de a fi popular.
Stelian Tanase a facut un rezumat al celui mai dezbatut subiect al saptamanii, privatizarea Oltchim, si o scurta prezentare al lui Dan Diaconescu, personajul care se bucura de atentia presei de cand a castigat licitatia pentru cumpararea combinatului din Ramnicu Valcea. "In prim plan plan, l-am avut pe DD privind in videocamere tv și microfoane de tot felul. Și nu doar radio ci și SRI, dupa cum se plinge DD-ul nostru cel de toate zilele, caruia ii place sa se victimizeze. E și persecutat, daca nu știați. Face pe interesantul ca sa atraga atenția publicului. Miroase a campanie electorala, dar și a manie bolnavicioasa de a fi sus in audiențe, popular. Ce rost are viața daca nu te saluta de pe trotuar lumea cind treci in Rolls Royce-ul alb pe care il sofezi singur!," scrie jurnalistul.
In continuarea postarii de pe blog, Stelian Tanase il descrie pe Dan Diaconescu ca pe un personaj care "debiteaza parascovenii cu nemiluita" si se intreaba cine il sustine pe patronul OTV, financiar si politic. "DD este același personaj care nu face pauze de respirație, nu pune punct intre propoziții, debiteaza parascovenii cu nemiluita. Interesant ar fi sa știm cine se afla in spatele lui, cine il susține, financiar și politic, cine-l manevreaza și cine-l controleaza. Omul are multe probleme cu justiția. Azi, de la bal, (ministerul Economiei ) nu ajuns la spital, dar nici mai bine - la tribunal unde este judecat pentru șantaj, in urma acuzației ca ar fi cerut unui primar 200.000 de euro ca sa nu difuzeze un material compromițator la OTV," afirma politologul. Stelian Tanase concluzioneaza prin numirea evenimentelor din ultima vreme, "un spectacol de cea mai proasta calitate," pe care oamenii il urmaresc pentru a-i afla deznodamantul.