Sarbatorile Pascale reprezinta pentru unii bancheri un prilej de rasfatare a clientilor fideli, dar si de atragere a unora noi cu oferte tentante. Astfel, de la reducerea dobanzilor la creditele si cardurile de credit acordate in aceasta perioada, bancile merg pana la oferirea de premii consistente pentru plata cumparaturilor cu cardurile de credit.

Cei care au depasit deja bugetul de cheltuieli alocat perioadei Pastelui pot apela linistiti la creditele si cardurile de credit oferite de banci. Si asta pentru ca in aceasta perioada bancherii sunt marinimosi si se intrec in oferte promotionale, reducand dobanzile si oferind premii pentru plata cu cardul la comercianti.
Astfel, cea mai mare banca comerciala din tara, Banca Comerciala Romana, rupe gura targului cu doua oferte promotionale, una referitoare la creditele de nevoi personale si una, la utilizarea cardurilor. In privinta primei oferte, BCR acorda prin creditul pentru nevoi personale in lei si valuta DIVERS BCR pana la 10.000 de euro pe maximum 10 ani, cu o dobanda promotionala fixa pe primele trei luni incepand de la 9%/an. In cazul unui credit in valoare de 6.000 de euro acordat pe 10 ani, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 18,9%. Rata lunara, inclusiv comisioanele lunare, ajung in acest caz la 96 de euro. Mai mult, creditul se acorda fara avans, fara garanti si fara ipoteca, iar asigurarea de viata este gratuita pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani. Trebuie spus insa ca oferta este valabila pana pe 27 aprilie 2007.
Si BRD - Group Société Générale a lansat o oferta promotionala de sarbatori pentru creditul de nevoi personale in lei Expresso. Clientii pot imprumuta maximum 40.000 de lei, fara sa plateasca avans sau sa aiba giranti si vor beneficia de dobanzi promotionale incepand de la 8,9% pe an. Oferta BRD este valabila pana la 30 aprilie.

Premii pentru folosirea cardurilor

BCR demareaza pana la 8 aprilie o campanie promotionala prin care ofera 220 de premii in valoare de 300 de euro posesorilor de carduri emise de banca care platesc cu cardul la comercianti cumparaturi in valoare de minimum 10 lei. Premiile vor fi platite clientului prin alimentarea contului de card.
Banca nu percepe comision pentru efectuarea de plati din conturile de card. "Campania are rolul de a stimula si platile cu cardul, contribuind la consolidarea culturii bancare in Romania", a declarat Octavian Costache, directorul executiv al Directiei Carduri din cadrul BCR, intr-un comunicat.
De aceasta promotie pot beneficia atat posesorii de carduri de credit BCR in valuta si lei, cat si cei de carduri de debit BCR in valuta si lei. In plus, promotia de Paste este destinata si posesorilor de carduri de credit co-brand, in lei BCR MasterCard ALTEX, VISA Depozitul de Calculatoare, VISA UltraPRO, MasterCard Praktiker, MasterCard Media Galaxy, MasterCard Univers.
Pentru perioada Sarbatorilor Pascale, si Credit Europe Bank pregateste o campanie speciala pentru persoanele care vor dori sa aplice pentru un card de credit.
Prin intermediul acestei campanii se vor oferi premii importante pentru cei care vor intra in posesia cardului CardAvantaj si il vor folosi cel putin o data in perioada promotiei. Marele premiu care va fi acordat prin tragere la sorti este de 10.000 de euro. CardAvantaj poate fi utilizat ca un card de credit obisnuit emis sub licenta MasterCard ce poate fi folosit la orice ATM sau POS ce are afisata sigla MasterCard.