Directorul societatii de transport Atlassib din Sibiu, Daniel Micu, a anuntat, sambata, ca se asteapta la cresterea numarului de pasageri in urma inchiderii spatiului aerian si ca societatea este pregatita sa preia orice flux de pasageri, atat pentru curse interne, cat si pentru cele externe.
"Ne asteptam ca fluxul de pasageri sa creasca din cauza inchiderii spatiului aerian. E clar ca va creste, cu cat insa este greu de prevazut. Noi suntem pregatiti sa preluam orice flux de pasageri pentru cursele externe, iar colegii din holding, specializati pe transportul intern, cu siguranta s-au pregatit si ei pentru cresterea numarului de pasageri", a declarat, sambata, Daniel Micu, director Atlassib Sibiu.
Societatea sibiana Atlassib, specializata in transportul de persoane si marfuri in strainatate, opereaza zilnic curse catre Spania, Italia, Austria, Germania. In plus, societatea are rute permanente catre Olanda, Suedia, Franta, Belgia, Anglia, Grecia si Portugalia.
Guvernul a decis ca intregul spatiu aerian pe teritoriul Romaniei sa fie inchis incepand de sambata, ora 18:00, pana cel putin duminica, la ora 12:00.
Conform datelor prezentate, sambata, de catre comitetul pentru situatii de urgenta constituit la Guvern, norul de cenusa vulcanica va acoperi intregul teritoriu la ora 21:00, la o altitudine de 6.000-10.000 metri, dar pana duminica, la ora 21.00, nu exista riscul unor depuneri la sol sau concentratii de cenusa vulcanica in aer.
Duminica, la ora 21:00, prognoza va fi reactualizata. "Daca alte tari din vestul Europei vor fi poluate, atunci exista posibilitatea ca si in Romania sa ajunga aer poluat", a spus premierul Emil Boc.
Autoritatile continua sa nu recomande populatiei masuri speciale de protectie, considerand ca inca nu exista un risc asupra sanatatii.
La Sibiu, zece curse aeriene sunt afectate de suspendarea traficului pe aeroport.