Analistul politic Dan Andronic scrie pe blogul sau ca situatia este grava pentru Realitatea TV. Puteti citi analiza lui Dan Andronic in continuare. Cifrele cu pierderile si castigurile televiziunilor pe 2008, publicate de Ministerul finantelor, arata ca Realitatea Media SA conduce detasat in topul pierderilor, cu 76,3 milioane de lei.
Este vorba de bilantul pe 2008, cand in Romania inca nu se simtea puternic criza economica. Si a fost si an electoral, cu 2 alegeri: locale si, in toamna, parlamentare. Deci macar pe zero sa fi fost. Daca in 2008, pierderile au fost asa de mari, va dati seama cat de mari sunt acum. De aceea, se si vorbeste despre taieri de salarii la Realitatea de 50% (de 80% pentru cei cu salarii de peste 5.000 de euro).
Pentru ca situatia sa fie si mai dura pentru Vantu si pentru angajatii de la Realitatea, Antena 3 nu doar ca nu a avut pierderi. A fost pe profit; a castigat 13 milioane de lei.
Dan Andromic spune ca nu a scris acest post pentru a vorbi despre cat de rau o duc cei de la Realitatea. Pe el il intereseaza care sunt implicatiile pentru politica. Am mai spus ca pentru moguli miza presei sunt banii. Daca nu ii obtin, atunci investitia nu isi mai are sens. Daca ma intrebati pe mine, de anul viitor Realitatea TV fie se va restrange masiv, fie chiar mai rau. Vor urma trei ani de seceta "electorala", dar si de criza.
Anul acesta, investitia se mai mentine la nivelul de plutire, pentru ca mai exista miza electorala. Ceva, ceva trebuie sa se schimbe insa. Ieri am vorbit despre niste zvonuri. Ca Vantu se pregateste sa o carmeasca din nou spre Basescu.
Va fi interesant sa urmarim in continuare ce se intampla la Realitatea. Pentru ca Vantu trebuie sa gaseasca de undeva bani, ca doar e an electoral.
Interesante mi se par zvonurile potrivit carora trustul lui Vantu se pregateste sa o carmeasca. Din nou spre Basescu. Iar mutarea cu Gusa sa fie un semnal dat aripii Blaga-Videanu, cei doi fiind printre principalii finantatori ai trustului, din cate am inteles. Nu-i asa ca suna ca dracu !!!! Normal, dar asta-i Romania. LAND OF CHOICE...
Problemele in trust sunt destul de mari, salariile fiind reduse cu mult mai mult decat s-a anuntat oficial. Cele peste 5.000 de euro s-au taiat cu 80 la suta, cele sub barem cu 50 la suta. De altfel, pe rol este si un proces de executare silita. Las deoparte agonia "Cotidianului" si venirea, sau revenirea lui Sergiu Toader, dar nu pot sa nu ma intreb: Care-i miscarea urmatoare?, isi incheie Dan Andronic analiza.