Renault va lansa marca Dacia pe piata britanica la inceputul anului 2009, printr-un automobil derivat din Renault Sandero si produs la Pitesti, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, in luna martie, potrivit revistei online autocar.co.uk. "Sandero este un super-mini de patru metri lungime, care va costa cat o masina de oras", noteaza sursa citata, care scrie ca pretul noului model Dacia in doua volume (hatchback) va porni de la 6.500 de lire (circa 8.800 de euro).
"Primele fotografii spion cu noul model Dacia au fost facute in curtea uzinei de la Mioveni, iar automobilul seamana foarte mult cu Renault Sandero, doar ca in partea din fata are identitatea marcii romanesti", scrie autocar.co.uk, care precizeaza ca Dacia in doua volume - construita pe baza platformei Logan Sedan - va fi lansata oficial la Salonul Auto de la Geneva. Autoturismul bicorp in cinci usi va fi al cincilea model al dezvoltat de Dacia-Renault pe platforma B0, pe care a fost construit primul Logan Sedan, apoi MCV (break), VAN (furgoneta) si Pick-Up.
Fabricatia noii Dacia hatchback va incepe anul acesta la uzina din Mioveni si va fi un derivat din modelul Renault Sandero, a carui productie si comercializare a inceput la sfarsitul anului 2007 in Brazilia.