O companie privata va realiza curse externe catre Germania, Italia, Spania, Ungaria, Ucraina si Republica Moldova. Proiectul va demara in luna august a acestui an.
O companie de transport aerian intentioneaza sa intre ca operator privat pe Aeroportul International Craiova incepand din luna august a acestui an, au informat ieri factorii implicati in desfasurarea acestui proiect. Presedintele companiei aviatice a participat recent la o intalnire cu autoritatile doljene si cu reprezentanti din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), in urma careia s-a convenit ca operatorul privat sa asigure pasagerilor transportul pe mai multe rute externe, cu escala pe aeroportul din Timisoara.
"Noi incercam de mai mult timp sa aducem un operator de transport care sa efectueze curse regulate de pe aeroport. Aceasta companie va efectua trei zboruri pe saptamana si speram in a doua jumatate a lunii august sa fie inaugurat primul zbor de acest fel", a precizat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului International Craiova. Compania are deja contracte cu mai multe aeroporturi din tara, de unde preia pasagerii spre rutele externe. Compania va efectua zboruri spre Germania (Dusseldorf, Frankfurt, Stuttgart, Munchen), Italia (Bergamo, Torino, Verona, Venetia, Bologna, Florenta, Ancona, Napoli, Roma), Ungaria (Budapesta), Ucraina (Lvov), Republica Moldova (Chisinau) si Spania (Barcelona, Valencia), prin intermediul aeroportului din Timisoara.
Proiecte ambitioase
Trebuie spus ca autoritatile doljene incearca de mai multi ani sa resusciteze aeroportul din Craiova, obiectiv aflat in subordinea consiliului judetean si in care s-au facut unele investitii. Ultima intentioneaza sa transforme aeroportul in poarta catre Europa a Regiunii Oltenia. Astfel, Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Vest Oltenia a realizat un studiu de oportunitate care analizeaza impactul activitatii aeroportuare la nivel local.
Potrivit analizei preliminare de piata, aproximativ 13.500 de pasageri din Oltenia calatoresc anual catre destinatii externe, cum ar fi Italia, Spania, Franta, Grecia. In consecinta, Consiliul Judetean (CJ) Dolj, Asociatia de Turism Oltenia si ADR Oltenia au solicitat Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni suportul pentru identificarea unor companii de zbor autorizate, dispuse sa incheie contracte de operare in regim permanent cu aeroportul craiovean. Pana in vara, atat conducerea aeroportului, cat si autoritatea locala se vor pregati intens. Ca investitii imediate pentru demararea acestui proiect, factorii locali intentioneaza sa aduca sisteme de balizaj (semnalizare luminoasa pe timp de noapte - n.r.) de pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu".