In primele doua luni ale acestui an s-a constatat ca numarul autoturismelor cumparate la mina a doua si inmatriculate in judetul nostru a scazut de doua ori si jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Prefectura anunta ca din datele statistice ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in luna ianuarie 2007 reiese ca a fost solicitata inscrierea in circulatie a 50 de autovehicule second-hand, in timp ce in aceeasi luna din anul 2006 au fost inmatriculate 134 de autovehicule second-hand.

Daca in februarie anul acesta au fost inmatriculate 50 de autovehicule, in luna februarie a anului 2006 numarul autovehiculelor "vechi" inscrise in circulatie a fost de 129. Numarul autovehiculelor noi inscrise in circulatie in primele doua luni ale acestui an (433) nu este cu mult mai mic decit cel inregistrat in perioada similara a anului trecut (498). Asta poate arata ca nici galatenii nu sint de acord cu politica taxei de prima inmatriculare, sustinind Uniunea Europeana care va da in judecata Romania daca va mai mentine taxa de prima inmatriculare la aceleasi valori.