Senatoarea Gabriela Firea a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Criticile fostilor guvernanti la adresa accizei pe carburant sunt precum gazele de esapament: fierbinti, dar pline de noxe", pe care o puteti citi in continuare.

Exponentii guvernarii democrat liberale si-au mobilizat in ultimele luni toate resursele pentru a se impotrivi introducerii accizei suplimentare la carburanti prevazuta a intra in vigoare la 1 aprilie. Presedintele a fost la un pas sa lase tara fara buget, Miscarea Populara si PDL isi mobilizeaza sustinatorii si resursele pentru a organiza mitinguri anti-acciza. S-ar spune asadar ca toata floarea cea vestita a dreptei politice nu poate dormi de grija cosului de cheltuieli al romanului de rand care va fi, spun ei, grav afectat de introducerea amintitei accize. Din pacate pentru romanul de rand, acestea nu sunt decat incercari modeste de a-si apropia electoratul din nou, dupa o guvernare catastrofala.
Daca sunt atat de ingrijorati de impactul pretului la carburanti asupra populatiei, cum se face ca in perioada cuprinsa intre ianuarie 2009 si ianuarie 2012 pretul unui litru de benzina a crescut de la 0,67 euro la 1,28 euro, iar un litru de motorina a sarit de la 0,79 euro la 1,34 euro? Sau, altfel spus, motorina s-a scumpit cu 90%, iar benzina cu 70%.
In realitate, fostii guvernanti sunt prea putin interesati de soarta cetatenilor, fiind preocupati doar de calcule politice pe termen scurt. Cei care azi au pretentia sa ne spuna cum sa alcatuim bugetul si ce accize sa introducem sau nu, sunt aceiasi care, nu cu multa vreme in urma , inghetau pensii si taiau salarii, interziceau cumulul pensiei cu salariul in sistemul public, incalcand in acelasi timp, cu buna stiinta, legi in vigoare care prevedeau actualizarea pensiilor si a prestatiilor sociale cu valoarea indicelui preturilor de consum.
A fost nevoie ca la putere sa vina un guvern responsabil care, de aproape doi ani se lupta sa inlature nedreptatile regimului anterior. Au fost reintregite salariile bugetarilor, pensiile au fost, dupa multi ani, indexate, iar anul acesta vor fi majorate drepturile banesti cuvenite persoanelor cu handicap. Nu pentru ca asa da bine la electorat, ci pentru ca asa prevede legea. Iar legea nu este facultativa asa cum au considerat-o cei care azi, eliberati de responsabilitatea guvernarii, vin cu tot felul de propuneri fanteziste si populiste.